Onderwijsontwikkeling

Wij zijn ervaren in het ontwikkelen van onderwijs voor bedrijfsopleidingen. We ontwikkelen samen met professionals op school of in het bedrijf het onderwijs dat past bij de doelgroep. Wij doen dit in de rol als adviseur, ontwikkelaar en projectleider en gebruiken een passende veranderaanpak.

De visie en missie

Voordat we een ontwerp kunnen maken van de benodigde onderwijsontwikkeling, gaan we uit van de visie en missie van de school of het bedrijf. Waar nodig kunnen wij ondersteunen bij het vormgeven van een visie en missie om vervolgens een plan te ontwikkelen dat hierop aansluit. Wij maken hierbij gebruik van de Golden Cirkel van Simon Sinek. We starten bij de WHY, gaan vervolgens naar de HOW en eindigen met de WHAT. Onderwijsontwikkeling is gericht op de doelgroep die gebruik maakt van het onderwijs, dus we zoeken naar de juiste aansluiting. Het is van groot belang om een leidende coalitie mee te nemen in dit onderdeel.

Ontwerpen

Als de visie en missie duidelijk zijn, starten we met het ontwerp. We maken gebruik van verschillende theorie├źn omtrent effectieve didactiek en coaching. Op basis van het ontwerp ontwikkelen we leermaterialen en zoeken hierbij naar een flexibele insteek. Binnen de ontwerpfase betrekken we het team om tot eigenaarschap te komen. We kunnen in deze fase trainingen aanbieden aan bijvoorbeeld docenten en praktijkopleiders, om samen het onderwijs te ontwerpen.

Implementeren

Doordat ieder bedrijf een eigen visie heeft, bieden wij altijd maatwerk. We gaan samen aan de tekentafel zitten en stellen een plan op dat past bij de school of het bedrijf. Als het ontwerp klaar is, gaan we implementeren. We ondersteunen tijdens dit proces.

Neem contact op

Onze werkwijze

1. Visie en missie

De WHY in kaart brengen.

2. Ontwerpen

De visie vertalen naar een praktisch ontwerp.

3. Implementeren

De ontwerpen implementeren binnen de organisatie.

Een voorbeeld uit de praktijk

Bekijk onze samenwerking met NCVB

NCVB

Neem contact op