Een Leven Lang Ontwikkelen voor iedereen

De snel veranderende samenleving en arbeidsmarkt vragen om innovatie en wendbaarheid. De maatschappelijke opdracht om álle studenten weerbaar en flexibel op te leiden voor de arbeidsmarkt, vraagt om aandacht voor hun individuele behoeftes en leerpaden. Om een leven lang ontwikkelen te ondersteunen, is flexibilisering van het onderwijsaanbod en de organisatie van belang.

Lisa werkt mee binnen het team Doorpakken op Digitalisering – Flexibilisering en modularisering aan een Leven Lang Ontwikkelen voor iedereen. Met LLO bouwt de student een dossier op waarin, naast de startkwalificatie, certificaten en andere waardedocumenten worden toegevoegd. Wij hebben met de Flexibel Inzetbare Module (FIM) antwoord te geven op leervragen van omscholers, bijscholers en opscholers die niet passen in bestaande trajecten naar een diploma of certificaat. Voordelen zijn dat de FIM wel gebaseerd is op de bestaande kwalificatiedossiers en opleiden tot een mbo-verklaring die civiele waarde heeft.

Vanuit Learning Flow zijn we groot voorstander van een Leven Lang Ontwikkelen voor iedereen op ieder niveau en wij geloven dat dit programma hieraan bijdraagt! Daarom bieden wij onze expertise op het gebied van bedrijfsopleidingen om mee te denken binnen dit project.

Ben jij geïnteresseerd in dit programma? Neem dan een kijkje op de publicatiewebsite. Wil je meer informatie of een keer sparren over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op